Postbiotykoterapię warto połączyć z odpowiednią dietą. Dlaczego? Bo dobrze dobrane składniki pokarmowe będą sprzyjać obecności bakterii Akkermansia muciniphila w naszych jelitach.
Jakie to produkty i w jakich potrawach można ich użyć?
Tego dowiesz się z e-booka: Jak nakarmić własną Akkermansię?
W tajniki kulinarnych przepisów i produktów przyjaznych Akkermansii wprowadzą Was:
- Prof. dr hab. n. med. Ewa Stachowska – specjalistka z zakresu dietetyki, żywienia, nutrigenetyki i biochemii, kierowniczka Katedry Żywienia Człowieka i Metabolomiki na Pomorskim Uniwersytecie Medycznym w Szczecinie,
- MasterChef Grzegorz Zawierucha – wielki pasjonat sztuki kulinarnej i zwycięzca 8. edycji programu MasterChef.
Co znajdziesz w e-booku?
Oprócz przemyślanych przepisów kulinarnych, opartych o konkretne produkty, które sprzyjają obecności Akkermansii muciniphili w organizmie, znajdziesz w nim też wiele informacji o badaniach na temat tej bakterii, a także sporą dawkę wiedzy o mikrobiocie.
E-book podzielony jest na sześć części:
- Mikrobiota w trybie healthy ageing
- Kontroluj cukier tak jak Akkermansia
- W zdrowym ciele zdrowe jelita
- Akkermansia muciniphila a sprawy sercowe
- Słodkie kilogramy
- Odchudzać należy się z głową i… dietetykiem
Jak zdobyć e-booka?
Wystarczy, że wejdziesz na stronę akkermansia.pl/ebook i zapiszesz się do newslettera.
Dlaczego warto?
Bo odpowiednia dieta to nie tylko świetne uzupełnienie postbiotykoterapii, ale i podstawa naszego dobrego samopoczucia.