Postbiotykoterapię warto połączyć z odpowiednią dietą. Dlaczego? Bo dobrze dobrane składniki pokarmowe będą sprzyjać obecności bakterii Akkermansia muciniphila w naszych jelitach. 

Jakie to produkty i w jakich potrawach można ich użyć? 

Tego dowiesz się z e-booka: Jak nakarmić własną Akkermansię?

W tajniki kulinarnych przepisów i produktów przyjaznych Akkermansii wprowadzą Was:

  • Prof. dr hab. n. med. Ewa Stachowska – specjalistka z zakresu dietetyki, żywienia, nutrigenetyki i biochemii, kierowniczka Katedry Żywienia Człowieka i Metabolomiki na Pomorskim Uniwersytecie Medycznym w Szczecinie,
  • MasterChef Grzegorz Zawierucha – wielki pasjonat sztuki kulinarnej i zwycięzca 8. edycji programu MasterChef.

Co znajdziesz w e-booku? 

Oprócz przemyślanych przepisów kulinarnych, opartych o konkretne produkty, które sprzyjają obecności Akkermansii muciniphili w organizmie, znajdziesz w nim też wiele informacji o badaniach na temat tej bakterii, a także sporą dawkę wiedzy o mikrobiocie.

E-book podzielony jest na sześć części:

  • Mikrobiota w trybie healthy ageing
  • Kontroluj cukier tak jak Akkermansia
  • W zdrowym ciele zdrowe jelita
  • Akkermansia muciniphila a sprawy sercowe
  • Słodkie kilogramy
  • Odchudzać należy się z głową i… dietetykiem

Jak zdobyć e-booka? 

Wystarczy, że wejdziesz na stronę akkermansia.pl/ebook i zapiszesz się do newslettera.

Dlaczego warto?

Bo odpowiednia dieta to nie tylko świetne uzupełnienie postbiotykoterapii, ale i podstawa naszego dobrego samopoczucia.

Przeczytaj więcej: