Nasz rewolucyjny postbiotyk, który zawiera w składzie czystą, pasteryzowaną bakterię Akkermansia muciniphila, został wyróżniony tytułem Superproduktu 2023 roku w konkursie magazynu „Świat Kobiety”.
Konkurs SUPERPRODUKT „Świata Kobiety” jest organizowany od 17 lat i co roku przyciąga uwagę zarówno konsumentek, jak i ekspertów oraz ekspertek z różnych branż. Głównym celem ostatniej edycji konkursu było nagrodzenie produktów, które zadebiutowały na rynku po 1.10.2022 r. i wyróżniły się ze względu na swoją innowacyjność, skuteczność i pozytywny wpływ na życie kobiet.
Produkty zgłaszane do konkursu są oceniane przez niezależne jury. Swoje ulubione produkty typują także konsumentki, a produkty przez nie wybrane nagradzane są tytułem: Superproduktu Czytelniczek „Świata Kobiety”. Tegorocznych laureatów wybrało jury złożone z ekspertek (Joanna Chatizow, Natalia Ruszkowska-Tabor), dziennikarek (Hanna Wojciechowska-Schwarz, Aleksandra Lorkowska, Marta Manowska, Małgorzata Guss-Gasińska, Katarzyna Dowbor) i aktorek (Małgorzata Ostrowska-Królikowska, Grażyna Wolszczak).
SANPROBI® Premium zwycięża w kategorii „Suplementy diety”
Postbiotyk to preparat zawierający nieżywe (np. pasteryzowane) drobnoustroje i/lub ich składniki, które wywierają korzystny wpływ na zdrowie.
Kluczowym składnikiem SANPROBI® Premium jest pasteryzowana Akkermansia muciniphila Mucᵀ, która jako jedyna otrzymała pozytywną opinię naukową dotyczącą bezpieczeństwa stosowania od Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA).
Sprawia to, że SANPROBI® Premium jest obecnie jedynym produktem z Akkermansią muciniphilą dopuszczonym do sprzedaży w Europie i jedynym na świecie, który zawiera pasteryzowaną formę tej bakterii w czystej formie, bez żadnych dodatków.
Superprodukt 2023, czyli świetna motywacja do dalszej pracy
Otrzymanie wyróżnienia jest dla SANPROBI dużym zaszczytem. Stanowi też potwierdzenie, że kierunek, w którym firma podąża – oferując produkty o skuteczności potwierdzonej badaniami naukowym – jest jak najbardziej właściwy.
Takie wyróżnienie to dobra motywacja do dalszej pracy i poszukiwania nowych, innowacyjnych rozwiązań, które będą wspierały działanie mikrobioty jelitowej.